Webbanalys

Hemsidan
 
Hamna i topp hos Google
 
Att "hamna i topp hos Google" var en liten tävling (?) som Ny Teknik indirekt släppte lös förra året. Många köper tjänster av SEO företag för att få till bättre placering i sökresultaten, men hur svårt är det egentligen att hamna i topp hos Google?

Direkt till toppen
Med anledning av hur högt och snabbt förra artikeln på denna sajt kom in i Google, och det rätt högt upp bland ett mycket stort antal resultat, föranledde till en fundering om hur svårt det egentligen är. Visst, kring vissa sökfraser är det en intensiv kamp men det finns mycket olika kombinationer av ord som skapar trafik. Vad bättre än att hacka ihop en kort och koncis artikel för att testa?
 
Slumpen eller osannolikt bra kombination
Hur Google gör för att ranka sökresultaten är det många som spekulerar kring, många experter är det. En som tycks veta vad han talar om när det rör området sökmotoroptimering är Nikke Lindqvist, och han ligger som en följd i topp på sökningar på hamna i topp hos Google.
 
Hamna i topp hos Google Då den förra artikeln inte på något sätt optimerades tycks den ha hamnat högt upp i sök- resultaten mer som en följd av en rad osannolikt bra kombinationer av ord i den.

Klickar du på bilden ovan så ser du en ögonblicksbild av sökresultatet som artikeln hamnade i bland en enorm mängd sökresultat.
 
Summering
Denna artikel är ett enkelt test att se hur svårt det är att komma till toppen i sökresultaten , och det mot "eliten" av de som jobbar med detta dagligen. På mindre än 2 veckor bör den vara indexerad och resultatet kommer att följas upp.
 
Då får vi svar på hur svårt det är att hamna i topp hos Google!
 

 
Länkar till mer information:
Hamna i topp hos Google

 
* Bilderna i artikeln är manipulerade för att passa sidformatet.
«««