Webbanalys

Hemsidan
 
Sony Playstation Network strul
 
Sökmotortrender visar att när driftstopp inträffar, som med Sony Playstation Network nyligen, så gäller det att snabbt komma ut med information på nätet.

Med byxorna runt anklarna
Markanta trendförändringar för Playstation Network i sökmotorerna var ett säkert tecken på att en stor mängd användare söker efter mer information.
 
Markant spik i trenden för Playstation Network Sony, vars PlayStation Network för ett par veckor sedan drabbades av ett intrång, är ett levande exempel på bristande informationshantering.
 
Söktrenden till höger visar på att direkt när nätverket gick "offline" så började sökvolymen sticka iväg.
 
Detta liknande på inget sätt tidigare driftstörningar som PlayStation Network drabbats av, utan detta var ett rätt omfattande globalt problem för spelare som satt där med en konsol som inte gick att spela onlinespel på.
 
Lika uppenbart var att nyhetsmedia hängde på direkt, med tanke på den volym av besökare som sökte efter information så var detta ett gyllne tillfälle att fixa till lite snabba inkommande klickningar om man fick till sin ranking högt nog i sökresultaten.
 
Vid informationsbrist från leverantören så kan vem som helst sälja in sin version, det var uppenbart att Sony stod där stumma med byxorna kring anklarna och var oförmögna att kommunicera.

Den 20 April 2011 skjuter sökningarna iväg Borrar man ner i trenddatat, närmare tidpunkten då avstängningen inträffade, kan man se att det tog ett par dagar för sökvolymen att nå sin topp.
 
Under tiden fortsatte Sony att vara stumma och lämnade fältet öppet för en och annan rätt vild spekulation om vad som hänt.
 
Till slut lyckas man få ur sig lite information och den värsta sökvolymen la sig en aning.
 
En liten uppåtgående trend kan noteras de sista dagarna då Sony börjat kommunicera ut att man kommer snart att börja aktivera PlayStation Network igen.
 
Från nyhetssajterna tycks intresset ha svalnat, det är ju inte lika spektakulärt och klickvänligt att skriva om att något kommer igång än tvärtom.
 
Men däremot för en ägare av en PS3 så är detta nyheter som ger en anledning till att släppa Facebook, om nu bara Sony verkligen lyckas få till det.

Glädjande nog så verkar Sony vara på gång med att återställa PlayStation Network.
 
Dock återstår det att verkligen kunna logga in i systemet och använda tjänsten.
Summering
Oavsett hur bra en onlinetjänst är kommer förr eller senare ett driftstopp att ställa till problem. En viss beredskap och omvärldsbevakning bidrar till att snabbt kunna kommunicera med sina kunder istället för att stå med byxorna kring anklarna. Ökar webbplatsens trafik så finns det information i webbstatistiken.
 
Det gäller bara att notera förändringarna och agera på dem.
 

 
Länkar till mer information:
Playstation på väg upp
Sony's Silence on Cause of PSN Outage is Troubling
Sony: PSN Outage Could Go On Through Saturday
Sony Playstation Network

 
* Bilderna i artikeln är manipulerade för att passa sidformatet.
Tipsa andra:
 
Dela med andra på Twitter Dela med andra på Facebook Dela med andra via E-post
«««

Tipsa andra:
 
Dela med andra på Twitter Dela med andra på Facebook Dela med andra via E-post