WebbanalysKeymetrics

Klicka här om du vill aktivera och använda den här kontrollen

Nu är den väntade uppdateringen som påverkar hur inbäddade objekt hanteras i MS Internet Explorer här, och knappast som en överraskning kan man konstatera att många webbplatser inte uppdaterats för att möta detta problem. Lika uppenbart är det att många surfare söker efter en förklaring till varför “Klicka här om du vill aktivera och använda den här kontrollen” dyker upp i deras webbläsare.

Många som undrar

I webbstatistiken för denna webbplats dyker det upp ett stort antal besökare som söker efter en förklaring på den text som associeras till den inramning som alla inbäddade objekt får i en uppdaterad MS Internet Explorer. Antalet besökare som skriver in 11 (elva) ord i en sökruta visar på att många undrar varför detta dyker upp. Svaret är uppenbart, alltför få webbplatsansvariga har sett till att införa den relativt enkla lösningen som finns. Eller kanske är det snarare så att få av dem ens är medvetna om problemet, det kan till och med vara så att tidsåtgången är så omfattande att man valt att ändra i nytt innehåll men lämnar det gamla innehållet som det är.

Så många exempel på problemet

Klicka här om du vill aktivera och använda den här kontrollen...De gångna veckorna har många exempel på webbplatser med detta problem skickats in, arbetsinsatsen för att åtgärda detta är massivt.

Alla webbplatser är lika drabbade om de använder inbäddade objekt, och på något sätt borde kanske denna ganska tvära förändring i webbläsaren ha annonserats tydligare och tidigare.

Förhoppningsvis får man hoppas att tillräckligt många surfare tar sig den extra tiden att meddela webbplatsernas förvaltare om att webbplatsen har ett problem som kräver en lösning, men man skall inte vara för säker på det.

Dock är det troligen så att besökstrafiken via Flash baserade menyer, vilka kräver dubbla klickningar, bör ge märkbara minskningar av besökare som passerar dem. Ett klick på en menyknapp borde ju räcka och hinner man inte se eller läsa textrutan som dyker upp kommer många att tro att menyerna är trasiga...

Webbplatser med aktiva besökare vilka bryr sig kommer snabbt att få meddelanden från sina användare om att något är galet, dessa kommer snabbt att lösa problemet. Däremot de som saknar en sådan publik eller denna kommunikation med sina besökare kommer att betydligt längre att ge sina besökare ett irriterande dubbelklick för varje val som skall ske.

---