WebbanalysKeymetrics

Synlig i Google på position 66

På mindre än en vecka så syns första resultatet av testet med frasen "hamna i topp hos Google", men synlighet på 7:e sökresultatsidan kommer inte ge många klick rent statistiskt. Att lyckas med SEO handlar mer om att hamna i topp bland de 10 första sökresultaten.

En bit kvar för att hamna i topp hos Google

Synligt resultat

På en relativt kort tid så har startsidan som dykt upp i resultaten för frasen "hamna i topp hos Google", lite överraskande men den egentliga sidan som var tänkt att dyka upp betydligt högre upp ligger nog bara lite efter i indexeringen.

Förmodligen syns den ibland topp 100 resultaten som en följd av att det är en nyligen uppdaterad sida med delvis relevant information. Men frågan är hur pass högt upp i resultaten kan den "riktiga" sidan hamna när den väl dyker upp?

Tidigare analyser har visat på att klickningar till sajten kommit in på resultat som legat på den första resultatsidan bland 10 i topp. Därför är det enkelt så att inga klickningar kommer att dyka upp via den annat än om någon tar sig besväret att hitta fram till länken i sökresultaten. Vissa delar av sidans beskrivning är markerade i fetstil, detta kanske ökar chansen att hamna i topp på Google..

Startsidan dyker upp snabbast på frasen hamna i topp hos GoogleDetta kan ha bidragit till att sidan hamnat lite överraskande högt upp, den var inte ens förmodad att hamna ibland topp 100 sökresultaten.

Så testet går vidare med en komplettering med denna artikel som länkar till den ursprungliga artikeln hos Ny Teknik för att se om den hamnar i topp hos Google, eller i varje fall bättre än på plats 66. Google tycks indexera nytt innehåll relativt snabbt då det på mindre än 1 vecka dyker upp i sökresultaten, men resultatet att passer ribban in bland topp 100 var en slump mer än något annat.

Externa länkar:

Så hamnar din hemsida i topp hos Google

Hamna i topp hos Google

---